Betisu gradski derbi: Sevilla dokrajčio Sevillu

Odigran prvi susret osmine finala UEFA Evropske lige

Betisu gradski derbi: Sevilla dokrajčio Sevillu

Sevilla je u gradskom derbiju večeras na svom terenu u okviru prvog susreta osmine finala UEFA Evropske lige ugostila Betis. Gosti su slavili 2:0. 

Prvu priliku na susretu imali su domaći u 11. minuti susreta, ali je udarac Rakitića bio neprecizan. Samo četiri minute kasnije gosti dolaze do vodstva. Juanfran je centrirao sa desne strane, a na mjestu je bio igrač sa brojem 92, Baptistao. 

Domaći su mogli do izjednačenja u 24. minuti susreta, ali je udarac Morena otišao preko gola Adana. Zeleni su do drugog gola na susretu mogli doći u 32. minuti utakmice. U prilici je bio Cedrick nakon novog centaršuta Juanfrana, ali je ostalo bez promjene rezultata. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao. 

U nastavku susreta opet prijete gosti, ali je udarac Lea Baptistaa neprecizan u 57. minuti susreta. Već u narednom napadu domaćin je istrčao kontru, ali je Kevin Gameiro bio neprecizan. Isti igrač bio je u prilici u 72. minuti susreta, ali je njegov udarac glavom otišao preko prečke Adana. Gosti su do kraja postigli i drugi pogodak, a strijelac je bio Sevilla u 77. minuti susreta. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U još jednom susretu koji je počeo u 21 sat i pet minuta AZ Alkmaar je na svom terenu dočekao Anži. Domaćin je poveo u 31. minuti susreta, a strijelac je bio Jóhannsson sa bijele tačke. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.