Bez golova na Veltins Areni, Kolašincu 90 minuta

Bundesliga, 23. kolo

Bez golova na Veltins Areni, Kolašincu 90 minuta

Premijerni susret 23. kola Bundeslige na Veltins Areni između Schalkea i Mainza, dvije ekipe koje u nastavku fudbalskog šampionata Njemačke igraju u vrlo dobroj formi, završen je bez pobjednika, ali i bez golova. 

Svoje mjesto u početnom sastavu Jensa Kellera našao je ponovo bh. reprezentativac Sead Kolašinac, koji je pružio jednu solidnu partiju, pogotovo u defanzivnom aspektu.

Nakon jednog zračnog duela najmlađi Zmaj je dobio jedan nezgodan udarac u glavu, ali nakon što mu je ukazana medicinska pomoć Kolašinac se brzo vratio u igru.


Iako je utakmica imala dobar intenzitet, sa mnogo trke, najbolja prilika u prvom poluvremenu viđena je tek u 41. minuti, a imao ju je Farfan. Ipak, nakon njegovog udarca rezultat je i dalje ostao 0:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I drugih 45 minuta proteklo je u poprilično jakom tempu, ali se srećom fudbal igra zbog golova, a ne tempa, pa su se oba tima morali zadovoljiti podjelom bodova obzirom da su mreže na obje strane mirovale do kraja susreta.

Bundesliga, 23. kolo:
Schalke – Mainz 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.