Bez Messija Barcelona  ne može

Poraz Katalonaca od Seville

Bez Messija Barcelona ne može

E. Škorić

Barcelona je u sedmom kolu španske Primere doživjela drugi poraz, jer je Sevilla slavila s 2:1.

Sevilla se polako vraća nakon očajnog poetka sezone, pa je uvezala dvije pobjede - protiv Rayo Vallecana i danas protiv Barcelone. 

Malo ko je očekivao da će Andalužani imati snage da pariraju Kataloncima, no očito je Lionel Messi prevelik hendikep za tim Luisa Enriquea.

Gameiro je mogao već u 11. minuti da dovede Sevillu u vodstvo, ali je Bravo sjajno odbranio. Zatim je Andreolli glavom pucao pored gostujućeg gola u 13. minuti, a minut kasnije Suarezov udarac je izblokiran.

Neymar je u 23. minuti iz slobodnjaka sjajno šutirao, lopta se prošetala gol-linijom, ali nije završila u mreži. Suarez u 38. pogađa prečku, na poluvrijeme se odlazi kod rezultata 0:0.

U sedmoj minuti nastavka Sevilla dolazi do vodstva. Gameiro je uposlio Michaela Krohn-Dehlija, koji je matirao Brava za 1:0. 

Slavlje Seville je udvostručeno u 58. minuti, kada je Krohn-Dehli centrirao, a Victor Iborra glavom loptu zakucao u mrežu. Uslijedili su žestoki napadi Barce, dva puta Neymar u dvije minute imao dvije dobre, ali neiskorištene šanse.

U 74. minuti Benoit Tremoulinas je igrao rukom u domaćem šesnaestercu i dosuđen je penal za goste, a Neymar je pogodio z 2:1. Napadi Barce do kraja su bili jalovi, Sevilla je osvojila velika tri boda.

Barca ostaje treća sa 15 bodova, koliko uz utakmiu manje ima drugoplasirana Celta, dok vodeći Villarreal ima 16 bodova. Sevilla je sa osam bodova došla na 10. mjesto.

Primera, 7. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla - Barcelona 2:1 (Krohn-Dehli 52, Iborra 58/ Neymar 74 - penal)

Sevilla 1-0 Barcelona # Krohn-Dehli HD by windows_10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.