Bez pobjednika u derbiju Rima, Pjanić i Lulić fantastični

Pjanić izborio jedanaesterac, Lulić asistirao

Bez pobjednika u derbiju Rima, Pjanić i Lulić fantastični

Večeras je u okviru 31. kola Serije A na rasporedu bio susret Rome i Lazija. Susret je završen bez pobjednika, 1:1.

Prvih deset minuta u Rimu proteklo je bez većih prilika na obje strane. U 13. minuti susreta prva prava prilika na susretu. Zaprijetio je Candreva, ali je njegov udarac zaustavio Stekelenburg. 

Gosti su poveli u 16. minuti susreta. Prelijep pogodak za goste postigao je Hernanes nakon asistencije našeg reprezentativca Senada Lulića. Samo četiri minute kasnije Lulić se mogao upisati i u strijelce, ali je njegov udarac zaustavio večeras odlični Holanđanin. 

Nastavio je Lazio sa odličnom igrom i u nastavku susreta, sve do 30. minute gosti su mnogo bolje izgledali na terenu. Od tog trenutka Roma je zaigrala mnogo bolje, ali nije mogla do gola. Odličnu priliku za domaće imao je kapiten Vučice Francesco Totti, ali je ostalo 1:0 za goste. 

U nastavku susreta prva velika prilika za goste. Nakon ubačaja Lulića u 48. minuti, Marquinhos je igrao rukom, ali je Hernanes promašio jedanaesterac. 

Samo osam minuta kasnije Pjanić je izborio jedanaesterac, a sa bijele tačke precizan je bio Totti. U 63. minuti sjajna prilika za domaće. Odlično je šutao Totti, Marchetti je odbranio njegov udarac, a potom i zicer Florenzija. 

U 69. minuti gosti su ostali sa deset igrača nakon što je drugi žuti karton dobio Biava. U 80. minuti sjajna prilika za domaće. Nakon kiksa gostujućeg golmana prazan gol promašio je Lamela. Odličan udarac Tottija u 86. minuti, ali je sjajno odbranio Marchetti. 

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa su gradski rivali podijelili bodove. 


RO0-1LAZ by Samu30000


Stekelenburg save by Samu30000

Potražite više informacija na temu Serie A:


Hernanes fail by Samu30000


ROM 1-1 LAZ by Samu30000

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.