Bez Seada Kolašinca u evropskim mečevima?

Wenger će odmarati najbitnije igrače

Bez Seada Kolašinca u evropskim mečevima?

E. Škorić

Menadžer Arsenala Arsene Wenger je, čini se, otkrio sastav koji će nastupati u Evropskoj ligi.

Wengerov Arsenal je u prvom kolu Evropske lige s 3:1 pobijedio Koeln, s tim da je Sead Kolašinac ušao na poluvremenu i uveliko promijenio tok same utakmice. Prema nekim najavama, bh. reprezentativac neće igrati preostale mečeve grupne faze EL i bit će korišten isključivo za premierligaške mečeve.

Najavio je Wenger da će u Kupu protiv Doncastera igrati postava slična onoj protiv Koelna, ali je također istakao da će mečeve u Evropskoj ligi igrati uglavnom igrači koji manje igraju u Premier ligi i koji nisu standardni.

Tako će David Ospina braniti umjesto Petra Čecha, a vjerovatno da neće igrati ni Kolašinac, Sanchez, Ramsey, Bellerin, Xhaka, Lacazette...

Otprilike će sastav za mečeve EL izgledati ovako: Ospina, Holding, Mertesacker, Monreal, Bellerin, Iwobi, Elneny, Walcott, Maitland-Niles, Sanchez, Giroud.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sezona je duga, Arselov raspored biće sve teži, pa je Wenger odlučio da svoje najbolje igrače štedi isključivo za najbitnije utakmice. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi