Phoenix Sunsi i Washington Wizardsi slavili gostujuće pobjede

NBA liga

Phoenix Sunsi i Washington Wizardsi slavili gostujuće pobjede

Košarkaši Phoenix Sunsa i Washington Wizardsa slavili su večeras gostujuće pobjede u okviru NBA lige.

Phoenix je gostovao kod najgore ekipe u ligi, Chicago Bullsa, i slavio sa 104:99. Bullsima je ovo bio već šesti uzastopni poraz, a gosti su prekinuli niz od tri uzastopna.

Na početku susreta Bullsi su preuzeli vodstvo i držali ga sve do sredine prve dionice, ali Phoenix od tog trenutka ima prednost skoro do kraja prvog perioda kojeg ipak dobija domaći tim sa pola koša prednosti (29:28). U drugoj dionici ekipe su se smjenjivale u vodstvu da bi Phoenix na poluvrijeme otišao sa prednošću od tri poena razlike (46:43).

U trećoj dionici viđena je potpuna dominacija gostiju koji su u dva navrata imali po 14 poena razlike, ali u posljednju četvrtinu ulaze samo sa tri poena prednosti. Ipak, čak im je i to bilo dovoljno da slave na kraju prilično sigurnu pobjedu jer ni u jednom trenutku nisu ispustili vodstvo.

Do trijumfa ih je vodio Booker sa 33 poena i devet skokova, dok je Warrner imao 25 koševa. Kod domaćih se istekao Holiday sa 25 poena.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Wizardsi su slavili u gostima kod Minnesota Timberwolvesa sa 92:89. Do pobjede ih je vodio Porter sa 22 poena, a Oubre je imao šest koševa manje. S druge strane Tows je ubacio 20, a Butler 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi