Bh. klubova nema među 300 najboljih

IFFHS objavio novi spisak

Bh. klubova nema među 300 najboljih

Teme:

Prema međunarodnom institutu za fudbal i statistiku najuspješniji klubovi na svijetu su Barcelona i Manchester United, finalisti ovogodišnje Lige prvaka. Na trećem mjestu je Chelsea, dok su Liverpool i Arsenal četvrti, odnosno peti.

Od klubova iz regiona, najuspješniji tim je zagrebački Dinamo koji je na 68. mjestu, dok je u Top-100 i beogradski Partizan (94.). Treba dodati i da Hajduk dijeli 154. poziciju, a da su među 300 klubova i Crvena zvezda, Vojvodina, čačanski Borac, Rabotnički (Makedonija)…

Na kraju teksta namjerno smo ostavili prostor za bh. ekipe. Naravno, njih nema ni među 300 najboljih, a pitanje je da li bi ih bilo i da je lista obuhvatila 500 ili možda čak 1.000 klubova na svijetu.

los-plasmanPoredak
1. Barcelona (Španija), Manchester United (Engleska), Chelsea (Engleska), Liverpool (Engleska), Arsenal (Engleska), Shakhtyor (Ukrajina), Dinamo Kyiv (Ukrajina), Estudiantes de La Plata (Argentina), Hamburger SV (Njemačka), Gremio Foot-Ball Porto-Alegrense (Brazil)…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.