Bh. klubovi u Evropi: Učinak u posljednjih 10 godina

Kako su prolazili naši klubovi

Bh. klubovi u Evropi: Učinak u posljednjih 10 godina

A. Haznadarević

Kao i ranijih sezona, ponovo je većina klubova iz Bosne i Hercegovine, već na samom početku borbe bila primorana da napusti evropska takmičenja, te je u trci ostao samo jedan predstavnik da brani čast naše fudbalske lige. Kako su evropska takmičenja najbolja prilika da se napravi uvid u istinsku snagu domaćeg fudbala, tako iz godine u godinu naši klubovi dobijaju lekcije širom Evrope, a sam plasman u neko od narednih pretkola, slavi se kao da se osvojio i sam trofej Evropa lige ili Lige prvaka.

U posljednjih deset godina, samo u rijetkim trenucima su naši klubovi dolazili na prag plasmana u grupnu fazu nekog od ta dva velika takmičenja. U nastavku možete provjeriti koji su to najveći podvizi naših klubova, i kako su generalno prolazili u Evropi tokom posljednje decenije.

1/11 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.