Bh. reprezentativac rekao "ne" bundesligašu

Mujdža odbio ponudu Darmstadta

Bh. reprezentativac rekao "ne" bundesligašu

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac Mensur Mujdža odlučio se zahvaliti na ponudi novom članu Bundeslige, Darmstadtu.

Nakon što je njegov Freiburg napustio društvo najboljih njemačkih klubova, naš reprezentativac je dobio nekoliko ponuda za nastavak karijere, među kojima je bila i Darmstadtova, novog člana Bundeslige.

Međutim, Mujdža se zahvalio na ponudi čelnicima Darmstadta, što je za njemačke medije potvrdio i trener ovog kluba Dirk Schuster.

"On je odbio našu ponudu. Zbog čega se odlučio zahvaliti, nije nam rekao. Bili smo duboko u pregovorima, no šta je tu je. Moramo prihvatiti njegovu odluku", izjavio je Schuster.

Osim Darmstadta našeg reprezentativca u svojim redovima želi vidjeti i član "cvajte" Munchen 1860, no još uvijek se ne zna šta će reći Mujdža na ponudu ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Mujdža je karijeru počeo u redovima hrvatskog prvoligaša Zagreba čije boje je branio od 2004. do 2009. godine kada se preselio u Freiburg.

Za Freiburg je u Bundesligi u prošloj sezoni odigrao deset utakmica i nije se uspio upisati u listu strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.