Bičakčić: Bez navijača svi mi bi bili ništa

Reprezentativac BiH i defanzivac TSG

Bičakčić: Bez navijača svi mi bi bili ništa

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ermin Bičakčić započeo je pripreme sa svojim Hoffenheimom, a ekipa za koju nastupaju dvojica Zmajeva na stavak sezone u Bundesligi sprema se u Južnoj Africi.

Zimska pauza bila je itekako bitna za njega, priznaje reprezentativac naše domovine, koji je odmarao na "tajnom" ostrvu, ali je u razgovoru za klupsku stranicu otkrio gdje je boravio na odmoru.

"Za mene je pauza bila jako važna. Prije svega mogao sam napuniti svoju mentalnu snagu, ali i "očistiti" glavu. Za jedan potpuni fizički oporavak je pauza prekratka, ali zbog toga je tu ljeto. Tada se baterije mogu napuniti u potpunosti. Svoj mir sam našao na Gran Canariji, a vrijeme je bilo odlično", priča Bičakčić. 

Ni klupskoj stranici nije promaklo Erminovo novogodišnje izdanje u sakou, a popularni Bićo jedan je od Zmajeva koji su najaktivniji na društvenim mrežama. 

"To mi je jako važno, jer mii navijači TSG-a, ali i moji lični fanovi uvijek pružaju punu podršku. Njima se za sjajnu podršku želim odužiti dobrim igrama na terenu. S druge strane kroz društvene mreže im mogu jednim dijelom dozvoliti da učestvuju u mom životu. To činim rado. Bez navijača svi mi bi bili ništa. Nije zabavno igrati na praznom stadionu", kazao je defanzivac TSG-a. 

Bičakčićeva frizura gotovo da ima kultni status...

"Mnogo pažnje pridodajem mojoj frizuri, a u međuvremenu mi je ona postala jedan od zaštitnih znakova. Uvijek sam eksperimentisao sa mojom kosom. To sam jednostavno ja", rekao je Ermin.. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U narednim danima fudbaleri Hoffenheima će u Johannesburgu raditi u paklenom ritmu. 

"Uslovi u kojima ovdje treniramo su vrhunski. Od Južne Afrike smo vidjeli jako malo toga, a to se neće puno promijeniti. Ipak, ovdje nismo na odmoru, već smo tu kako bi se što bolje spremili za nastavak sezone. Upravo to je jasno stavljeno u fokus, ali ćemo u vremenu ovdje uživati kao ekipa. Za mene je ovo prva posjeta Africi", rekao je na kraju razgovora za klupsku web stranicu svog Hoffenheima bh. reprezentativac, Ermin Bičakčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.