Bičakčić: Nije mi bilo svejedno sjediti na klupi

Vratio mjesto u timu

Bičakčić: Nije mi bilo svejedno sjediti na klupi

Naredno kolo njemačke Bundeslige donijet će duel između Hoffenheima i Stuttgarta, klubova koji novu sezonu nisu otvorili na željeni način. 

Ovo će biti posebna utakmica za bh. reprezentativca Ermina Bičakčića, koji je, sudeći po posljednjoj utakmici sa Augsburgom, ponovo izborio mjesto u početnoj postavi Hoffenheima.

"Za mene nije bilo lako na početku sezone, ali znao sam da će rad i trud doći na naplatu. Lagao bih kada bih rekao da mi je bilo svejedno što sam sjedio na klupi, jer svako želi igrati. To je očito", kazao je Bičakčić u razgovoru za njemačke medije, dodavši: 

"Komunikacija sa trenerom uvijek je bila otvorena i iskrena. Shvatio sam da njegov posao nije ustvari jednostavan, pa sam tada bio primoran prihvatiti njegovu odluku da budem tada u drugom planu."

Bičakčić ne krije da je tokom ljetnog prijelaznog roka bio na meti nekih klubova, ali o promjeni sredine nije želio govoriti. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Da sam i bio nezadovoljan, to ne bih rekao. Takve stvari prepuštam ljudima koji se brine o mojoj karijeri, a nije tajna da je postojao interes nekih klubova. Međutim, imam ugovor do 2017. godine i maksimalno sam skoncentrisan na Hoffenheim. Imam dobar odnos sa ljudima iz kluba i činim sve da opravdam povjerenje", poručio je Bičakčić. 

Bičakčić je svoju karijeru počeo upravo u Stuttgartu, a prije dolaska u Hoffenheim nastupao je za Eintracht iz Braunschweiga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije