Bičakčić: Pripreme su pokazale da smo na dobrom putu

Stoper Hoffenheima govorio za Bundesliga.de

Bičakčić: Pripreme su pokazale da smo na dobrom putu

Ermin Bičakčić predstavljat će veliko pojačanje za tim Hoffenheima u novoj sezoni Bundeslige. Sjajni defanzivac našeg državnog tima tokom priprema ustalio se u najboljem timu, a na nedavnoj utakmici Kupa Njemačke uspio je postići pogodak. 

Jučer je dao eksluzivni intervju za zvaničnu stranicu Bundeslige.

Nedavno ste kao reprezentativac BiH nastupili na Svjetskom prvenstvu u Brazilu...

Bičakčić: Nastup na Svjetskom prvenstvu je vrhunac moje dosadašnje karijere. Bilo je to veliko iskustvo. Sada sam okrenut obavezama u klubu. Ovo je novi početak za mene.

Čini se da ste osigurli mjestu u startnoj postavi Hoffenheima...

Bičakčić: Ja ovdje mogu mnogo napredovati i moram još dosta učiti. Ko će igrati to će odlučiti trener. On neće pogriješiti, sigurno je da će birati najbolje.

Odbrana se čini kao bolji dio vašeg tima...

Bičakčić: Istina je da smo u odbrani kompaktni, a nadam se da ćemo biti brži i efikasniji u igri prema naprijed. Potrebno je vrijeme da se uigramo.

Današnjeg trenera poznajete već dugo...

Bičakčić: Sa trenerom sam u najboljim odnosima. Povjerenje je obostrano. On je bio moj šef u mlađim kategorijama Stuttgarta. Svako od nas je slijedio svoje ciljeve, ja u to vrijeme nisam znao da ću postati profesionalni fudbaler.

Hoffenheim u novu sezonu ulazi sa optimizmom i visokim ambicijama...

Bičakčić: Postali smo ozbiljna ekipa. Pripreme su pokazale da smo na dobrom putu. U svakom slučaju, veliki sam optimista.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za kraj nam otkrijte neku zanimljivost iz vašeg života?

Bičakčić: Na registarskim tablicama mog automobila stoji oznaka EE. Moja sestra se zove Emela, a ja sam za svoju porodicu jako vezan. Oni žive u Heilbronnu i jedan su od razloga zbog kojih sam se odlučio za Hoffenheim.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.