Bičakčić: Sretan sam zbog Salihovića, veliki smo prijatelji

Reprezentativac BiH

Bičakčić: Sretan sam zbog Salihovića, veliki smo prijatelji

Hoffenheim je u 17. kolu njemačke Bundeslige ostvario visoku gostujuću pobjedu nad Herthom (5:0), a dva pogotka bila su djelo našeg Sejada Salihovića.

Reprezentativac BiH na najbolji mogući način vratio se nakon povrede, a sretan zbog njegove dobre partije bio je i Ermin Bičakčić.

"Stvarno sam sretan zbog Sejada, ostavio je pravi utisak. Ja i on smo veliki prijatelji i naravno zemljaci", govori kroz smijeh Bičakčić, te dodaje:

"Utakmica protiv bivšeg kluba bila mu je sigurno posebna, kao što je za mene ona protiv Stuttgarta. Takve utakmice daju vam dodati poticaj."

Iako je Hoffenheim slavio s pet golova razlike, Bičakčić ističe da pobjeda nije bila nimalo lagana.

"Rezultat jeste visok, ali to ne znači da smo bez mnogo muke pobijedili Herthu. Željeli smo dati svoj maksimum u posljednjoj utakmici i mislim da je ovo najbolji način da okončamo godinu. Igrali smo dosta smireno."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bičakčić već pola godine nastupa za Hoffenheim, gdje se, kako kaže, osjeća kao kod kuće.

"Dolazak u ovaj klub bio je dobar potez. Treneri i saigrači su me podržavali od prvog dana, ali nažalost onda se na početku desila povreda i morao sam se opet boriti za mjesto u timu. Nemam nikakvih zamjerki na Hoffenheim, ovdje se osjećam kao kod kuće", zaključio je Bičakčić na kraju razgovora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.