Big Ed je briljirao, ali igrač utakmice nije on
Foto: EPA

Hartu najveća ocjena

Big Ed je briljirao, ali igrač utakmice nije on

E. Škorić

Iako je naš reprezentativac Edin Džeko postigao dva gola za City, igračem večerašnje utakmice na Old Traffordu proglašen je Joe Hart.

City je u zaostalom susretu 28. kola Premiershipa gostovao na Old Traffordu i na kraju sitgao do uvjerljive pobjede. Građani su slavili s 3:0 uz dva pogotka Džeke, a prvi je postigao nakon samo 45 sekundi!

No, i pored svega toga, Džeko je, prema uredništvu ugledne stranice Whoscored.com, dobio ocjenu 8.4. Bolje ocjene dobili su Joe Hart i Gael Clichy. Obojica su dobili ocjenu 8.5, ali je ipak golman gostiju proglašen najboljim igračem utakmice.

Dobre ocjene za svoje nastupe dobili su još Yaya Toure (8.2), strijelac trećeg gola, te Samir Nasri (8.1). Najslabiju ocjenu kod gostiju dobio je Jesus Navas (6.8).

S druge strane, u domaćem sastavu niko nije zaslužio ocjenu veću od 7.3. Ista je pripala Philu Jonesu. Najgoru ocjenu dobio je domaći golman David De Gea (5.6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.