BiH nakon 16 godina ima predstavnika u finalu Lige prvaka

Zahvaljujući Miralemu Pjaniću

BiH nakon 16 godina ima predstavnika u finalu Lige prvaka

Plasman Juventusa u finale Lige prvaka znači da će Bosna i Hercegovina tamo imati svog predstavnika i to nakon punih 16 godina.

U svojoj debitantskoj sezoni u dresu Stare dame, Miralem Pjanić je došao na prag osvajanja evropske titule i sasvim je jasno da će, ukoliko ne dođe do povrede ili nečeg neplaniranog, naš reprezentativac biti starter na utakmici koja se 3. juna igra u Cardiffu.

Posljednji put kada je BiH imala svog fudbalera u finalu najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi bilo je 2001. godine. Bayern je u toj sezoni došao do naslova prvaka, a član zlatne generacije Bavaraca bio je legendarni Hasan Salihamidžić.

Brazzo je jedan od trojice bh. fudbalera koji su imali čast podići trofej Lige prvaka, a osim njega su se takvim naslovom okitili Elvir Baljić sa Real Madridom i Refik Šabanadžović sa Crvenom zvezdom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U ovoj sezoni Lige prvaka Pjanić je odigrao 11 utakmica, postigao je jedan gol protiv zagrebačkog Dinama i upisao tri asistencije.

Podsjetimo, Juventus će u finalu igrati najvjerovatnije protiv Real Madrida, koji bi večeras trebao ovjeriti svoj put u Cardiff nakon što je u prvoj utakmici savladao gradskog rivala Atletico sa visokih 3:0.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi