Bijeljinac od danas novi član Krasnodara

Ristić napustio Zvezdu

Bijeljinac od danas novi član Krasnodara

D. Vejo

Sada već bivši fudbaler Crvene zvezde Mihailo Ristić, od danas je i zvanično predstavljen kao novi član ruskog Krasnodara.

Mnogo se u posljednjih nekoliko mjeseci špekulisalo oko toga, gdje će Bijeljinac nastaviti karijeru. Espanyol je tokom protekle zime bio dosta konkretan. Spominjalo se da će Ristić za 2,3 miliona eura Srbiju zamijeniti Španijom, no do tog transfera nije došlo.

Poziv Rusije, ipak se nije mogao odbiti. Mihailo je odlučio da karijeru i nove fudbalske izazove gradi noseći dres Krasnodara, ekipe koja je završila kao četvrtoplasirana u protekloj sezoni.

Ristić će se već sutra priključiti novim saigračima u Austriji na pripremama. Još uvijek nije poznato na kojoj će poziciji Zvezdin univerzalac igrati, imajući u vidu da je to na stadionu Rajko Mitić činio kako u defanzivi, tako i na sredini terena te napadu.

On će takođe igrati i kvalifikacije za Ligu Evrope, a možda već u nekom od narednih kola, kao protivnika dobije tim u kojem je ponikao.

Zvezda je Ristića Krasnodaru prodala za dva miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi