Bilbao slavio protiv Espanyola

Baskijci pobijedili 3:1

Bilbao slavio protiv Espanyola

Athletic Bilbao je u dvanaestom kolu nastavio niz uspješnih rezultata pobjedom protiv Espanyola rezultatom 3:1.

Na prvi gol čekalo se do 29. minute kada je Aduriz doveo Bilbao u prednost na asistenciju Susaete. Strijelac prvog gola bio je asistent Vigueri kod drugog u posljednjoj minuti prvog poluvremena.

Fudlaberi domaćih su u nastavku znalački čuvali stečenu prednost koju je na 3:0 povisio Iturraspe u 78. minuti. Konačnih 3:1 postigao je Sanchez svojim golom pet minuta prije kraja.

Bilbao sada zauzima deveto mjesto na tabeli sa petnaest osvojenih bodova i čini se da su Baskijci nakon vrlo lošeg početka sezone uhvatili pravi ritam. Espanyol je sa četiri boda manje pozicioniran na 12. mjesto.

Primera, 12. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ath. Bilbao - Espanyol 3:1 (Aduriz 29', Viguera 44', Iturraspe 78' - Sanchez 84') 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.