Dvostruki asistent na revanš susretu u Norveškoj

Bilbija: Uradili smo veliku stvar za ekipu, navijače i BiH

Izabranici Dženana Uščuplića slavili su protiv Haugesunda u revanš susretu drugog pretkola Evropske lige rezultatom 3:1. 

Odličnu partiju pružio je i nekadašnji kapiten mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, Nemanja Bilbija. Dva puta je odlično proigrao Ševku Okića, kojem je ostao lakši dio posla. 

"Znali smo šta nas očekuje u Haugesundu, odlično smo odigrali to prvo poluvrijeme. Postigli smo dva gola, mada nam je ekipa Haugesunda napravila pritisak u drugom poluvremenu, izdržali smo i nakon isključenja Džeme Berberovića, postigli i treći pogodak i misli da zasluženo idemo dalje," kaže Bilbija i dodaje:

"Ne znam ni koliko je prošlo vremena u drugom poluvremenu, 20-30 sekundi. Bio je veliki pritisak, ali ipak znali smo šta treba da radimo. Dali smo svoj maksimum, od prvog do zadnjeg igrača," rekao je Bilbija. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sarajevo je u prvom susretu poraženo na stadionu Asim Ferhatović Hase rezultatom 1:0, a Bilbija ističe da su on i saigrači i nakon tog duela znali da su bolja ekipa.

"Bilo je pritiska, ali znali smo da smo bolja ekipa. Ponovili smo igru sa Koševa i mislim da smo zasluženo prošli. Mislim da možemo puno, sada nam je manji pritisak. Uradili smo veliku stvar za ekipu, navijače i Bosnu i Hercegovinu," kaže Bilbija. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.