Bild: Halilović je postao problem za HSV
FOTO: EPA

Nije se dokazao

Bild: Halilović je postao problem za HSV

Dovođenje Alena Halilovića za HSV se, barem do sada, nije ispostavilo kao pravi potez. 

Halilović je u njemački klub stigao u ljetnom prijelaznom roku iz Barcelone za pet miliona eura, a iako se čak očekivalo da postane nasljednik prethodnika Van der Vaarta, to se nije dogodilo.  

Da je Halilović razočarao Nijemce govori i tekst koji je objavio list Bild.

"Doveden je iz Barcelone za pet miliona eura. Zbog visine od 170 cm i atraktivnih poteza prozvan je 'Mini Messi', ali sada je za HSV postao problem", piše Bild u tekstu o hrvatskom fudbaleru i dodaje: 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Sumnjalo se u Halilovićevu tjelesnu pripremu, jer i sam je izjavio: 'nikada nisam imao tri treninga dnevno'. A onda se pojavio i drugi problem. Suigrači su mu govorili: 'pokreni se čovječe', a Alen je odgovarao: nisam ovdje da trčim nego da zabijam golove", ističe Bild.

Ukoliko se Halilović u narednom periodu dokaže, Barcelona će imati pravo da nakon godinu dana otkupi ugovor za 10 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi