Bild ima dokaze: Francuzi koristili doping u polufinalu Eura

Fotografija iz svlačionice

Bild ima dokaze: Francuzi koristili doping u polufinalu Eura

E. Čaušević

Reprezentacija Francuske nije uspjela da osvoji svoju treću titulu prvaka Evrope jer su poraženi u finalu od selekcije Portugala.

Francuzi su u polufinalnoj utakmici savladali prvog favorita ekipu Njemačke sa 2:0. Iako je od te utakmice prošlo skoro sedam dana bura u Njemačkoj se još uvijek nije smirila.

Njemački Bild danas je optužio reprezentaciju Francuske da je barem jedan igrač ove ekipe bio dopingovan na ovom meču. Bild je u svom tekstu objavio i fotografiju iz svlačionice Francuske nakon utakmice, a na slici se vidi potrošena bočica "Guronsana".

"Gurosan" je zabranjena supstanca od strane Doping kontrole jer služi da pojača enrgiju sportiste. Nijemci sada očekuju da se oglasi UEFA, te da kazni Francusku dodatnim testovima koji će, prema mišljenju Bilda, dokazati da je bilo dopingovanih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi