Bild: Je li udarač Spahić novi fudbaler Herthe?

Njemački list se pita

Bild: Je li udarač Spahić novi fudbaler Herthe?

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i njen nekadašnji kapiten Emir Spahić koji je u aprilu dobio otkaz u Bayeru nakon udaranja redara spominje se kao moguće pojačanje berlinske Herthe.

Nakon 20.000 eura novčane kazne suspenzija Emiru Spahiću od strane DFB-a ističe 12. jula ove godine, dok Bundesliga starta tek 14. augusta.

Sva situacija oko Spahića Herthi nudi šansu da dovede odbrambenog fudbalera kakvog bi sebi inače teško mogla priuštiti piše Bild.

"Bundesliga je Emiru jako interesantna. Postoje određeni upiti. Emir je trenutno u sjajnoj formi, maksimalno je spreman, što je uostalom i pokazao u nedavnoj utakmici kvalifikacija između Bosne i Izraela. On je u potpunosti zdrav, te može i želi igrati još nekoliko godina", rekao je Spahićev zastupnik Daniel Delonga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Finansije? Spahić je u redovima Apotekara zarađivao oko 2 miliona eura godišnje, a prije nego li uđe u ozbiljne pregovore Hertha se mora riješiti Holanđanina Heitinge sa spiska visokoplaćenih fudbalera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.