Bilić: Chelsea zaslužuje titulu, ali Tottenham igra najbolje

Trener West Hama pred utakmicu sa Tottenhamom

Bilić: Chelsea zaslužuje titulu, ali Tottenham igra najbolje

D. Rakanović

Trener West Hama Slaven Bilić smatra da Tottenham igra najbolji fudbal u engleskoj Premier ligi.

West Ham u petak igra protiv Tottenhama na domaćem terenu, i biće to prva prilika da i matematički osiguraju opstanak u Premiershipu. 

Međutim, Tottenhamu su bodovi još i važniji. Pobjedom bi se približili vodećem Chelseaju na samo bod zaostatka.

"Očekuje nas velika utakmica. Nama trebaju bodovi kako bi i matematički osigurali opstanak, dok Spursima trebaju bodovi u borbi za naslov prvaka. Međutim, bio bi to derbi i da nam bodovi nisu važni," kazao je Bilić.

Ekipa hrvatskog stručnjaka vezala je četiri utakmice bez poraza, od čega su ostvarili jednu pobjedu, dok je s druge strane Tottenham ostvario devet pobjeda u nizu. 

"Četiri utakmice nismo izgubili, a na tri nismo primili pogodak. Naša forma je u usponu i zbog toga sam optimističan," rekao je Bilić.

On je svjestan da ga protiv Spursa očekuje teška utakmica. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nemojte me pogrešno shvatiti, Chelsea zaslužuje prvo mjesto, ali Tottenham igra možda i najbolji fudbal u ligi. U dobroj su formi, ali moramo biti pozitivni," zaključio je Bilić.

West Ham se trenutno nalazi na 15. mjestu sa 39 bodova, sedam više od zone ispadanja, dok je Tottenham na drugoj poziciji sa 77 bodova, četiri manje od Cheseaja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi