Bilić: Fudbal ne smije postati hokej

Podržava uvođenje video tehnologije, ali...

Bilić: Fudbal ne smije postati hokej

Menadžer West Ham Uniteda Slaven Bilić istakao je za britanske medije kako je u potpunosti za uvođenje video tehnologije u Premier ligi.

Prema riječima bivšeg hrvatskog selektora, to je u ovom trenutku jedini ispravan put i predstavljao bi veliko olakšanje sudijama u obavljanju svog posla.

"Za mene ne postoji druga opcija osim uvođenja video tehnologije, ali sve to određene granice. Fudbal ne smije postati hokej, gdje čekate dvije ili tri minute da vidite odluku. Cilj tehnologije bi trebao biti da se donese prava odluka, a da se to čak i ne primijeti", rekao je Bilić, te u svom stilu dodao:

"Video tehnologija ne smije uticati na igru. Jer, ako igra gubi tok, radije ću trpiti sudijske greške".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo, u Premier ligi se već koristi gol tehnologija, koja se do sada pokazala vrlo pametnom i korisnom investicijom FA-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi