Bilić i dalje vjeruje da može dovesti Carvalha
Foto: EPA

Portugalac na meti West Hama

Bilić i dalje vjeruje da može dovesti Carvalha

Slaven Bilić je uvjeren da će uspjeti osigurati potpis Williama Carvalha. Iako se prelazni rok bliži kraju, Čekićari su još uvijek u pregovorima sa Sportingom oko transfera veznjaka ovog lisabonskog kluba.

Dva poraza na otvaranju sezone za Bilića su bila signal da su West Hamu hitno potrebna nova pojačanja, a hrvatski stručnjak vjeruje da će barem jedno od njih, William Carvalho, uskoro stići u London.

"Teško je biti objektivan, ali prilično sam uvjeren u njegov dolazak. To je pozicija koju već nekoliko sezona pokušavamo pokriti. Smatram da nam je potreban neko ko će doprinijeti kvalitetni našeg tima" istakao je trener West Hama.

"Riješili smo se nekoliko igrača upravo kako bi imali budžet za Carvalha ili nekog drugog igrača na toj poziciji. Potreban nam je kvalitet, a ne kvantitet, potreban nam je timski igrač. Nije lako dovesti ga, ali radimo sve što možemo i nadam se da će na kraju doći", dodao je Slaven Bilić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

William Carvalho igra na poziciji zadnjeg veznog, a prošle sezone je odigrao 43 utakmice za Sporting u svim takmičenjima, te je uspio postići dva gola i upisati četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti