Bilić: Nikad neću odustati i otići
Foto: EPA

Ne boji se otkaza

Bilić: Nikad neću odustati i otići

Hrvatski trener Slaven Bilić opet pleše na rubu otkaza.

Rezultati koje ove sezone West Ham bilježi u Premier ligi su ispod svih očekivanja, a cijelu situaciju dodatno je zakomplikovao težak poraz od Brightona (0:3) nakon kojeg su navijači zviždali Biliću i tražili da odstupi sa pozicije trenera. 

Špekulisali su Englezi da je to Biliću bio posljednji meč na klupi West Hama, međutim šefovi su odlučili da mu pruže još jednu šansu. Tačnije, Bilić je dobio ultimatum u dvije sljedeće utakmice. Ili će donijeti rezultat, ili leti s klupe. 

"Lijepo je osjetiti podršku vodećih ljudi kluba. Podržavali su me u dobrim i lošim vremenima", kazao je Bilić uoči večerašnjeg sudara sa Tottenhamom, dodavši:

"Ne bojim se otkaza. Nikad neću odustati i otići. Nikad ne dižem ruke od svoje karijere, ni kao trener, ni kao otac, ni kao prijatelj. To je moja najveća snaga, biti jak u teškim trenucima, kao sada", rekao je Bilić. 

Novinari su pitali Bilića je li istina da su igrači održali krizni sastanak koji je sazvao kapiten West Hama.

"Znam da su se igrači sastali u ponedjeljak. Sa kapitenom sam se našao prije toga na jednom duljem sastanku, a nakon toga su i igrači održali sastanak, što mislim da je jako dobro. Situacija je ozbiljna, moramo igrati bolje i skupljati bodove", objasnio je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko Bilić postane bivši, kao moguće zamjene spominju se Roberto Mancini, Manuel Pellegrini, David Wagner... 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti