Bilić: Rooney je za mene jedna od legendi Premiershipa

Trener West Hama

Bilić: Rooney je za mene jedna od legendi Premiershipa

Kapiten Manchester Uniteda Wayne Rooney sve je bliži odlasku sa Old Trafforda.

Posljednjih dana ponovo se govori da bi Rooney mogao završiti do kraja februara mjeseca u Kini. Ipak, mnogi fudbalski stručnjaci smatraju da se on ne bi trebao odlučiti na ovaj potez.

Trener West Ham Uniteda Slaven Bilić poručio je da je Rooney za njega jedna od legendi Premiershipa.

"On više nema šta dokazati. Ipak, veoma je teško fudbaleru koji je napravio gotovo sve. Teško je naći dobar izazov nakon što ste godinama igrali za Manchester United. Gdje ćete ići nakon toga? To je njegova odluka, naravno. Za mene, on je jedna od istinskih legendi Premier lige sa Lampardom, Gerrardom i Henryjem", rekao je Bilić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Rooneyjev agent, prema navodima engleskih medija, danas otputovao u Kinu gdje bi trebao razgovarati o transferu svog klijenta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi