Bilić se od West Hama oprostio emotivnim pismom
Foto: EPA

Zahvalio se svima na podršci

Bilić se od West Hama oprostio emotivnim pismom

Hrvatski trener Slaven Bilić danas je dobio otkaz u West Hamu, o kojem se dugo špekulisalo.

Bilić je na klupi londonskog kluba proveo dvije i po godine, a bio je član West Hama i kao fudbaler što je bilo sasvim dovoljno da stvori jaku emotivnu vezu sa klubom, od kojeg se oprostio emotivnim pismom.

U njemu se Bilić zahvalio svima na podršci tokom rada u West Hamu, ali i istakao da je učinio sve da, nakon sjajne prve sezone, stvari krenu još bolje, što se na njegovu žalost nije desilo.

"Želio bih reći koliko sam ponosan što sam imao priliku biti menadžer West Hama. Za mene je vrijeme provedeno na klupi Hammersa više od samo posla. Nosio sam ovaj dres kao igrač, osjećao sam tu povezanost kad sam se vratio kao menadžer i uvijek sam dobro znao koliko je poseban ovaj klub. Tužan sam što ova sezona nije ispala onako kako sam želio, ali odlazim uzdignute glave s uspomenama koje ću pamtiti do kraja života", započeo je Bilić, te nastavio:

"Prva sezona na klupi bila je fantastična, srušili smo mnoge rekorde i izgubili samo jedan susret od timova iz TOP 6 u gostima i završili smo je sa samo četiri boda manje od mjesta koja vode u Ligu prvaka. A njezin završetak, one nezaboravne noći na Boleyn Gorundu, bio je senzacionalan. Biti dio te magične noći je zadovoljstvo koje će me pratiti cijeli život".

"Bio sam siguran kako ću uspjeti napredovati ove sezone i smanjiti jaz između stvarnosti i očekivanja, ali nisam uspio. Vjerujem u svoje kvalitete i očajnički sam želio preokrenuti stvari, ali razumijem klupsku želju za promjenom vodstva. Želio bih se zahvaliti predsjedniku i upravi što su mi dali šansu biti trener ovog velikog kluba i zahvaljujem im se na podršci dok sam bio na klupi. Hvala i igračima, od kojih su neki bili u klubu od mog prvog dana, na posvećenosti i trudu koji su uložili u proteklih dvije i po godine".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zahvalio bih se i mom stručnom stožeru te svim trenerima u klubu na potpori, vjernosti i posvećenosti, sretan sam što sam imao priliku surađivati s takvim ljudima. I na kraju, hvala navijačima West Hama. Imali smo poseban odnos dok sam bio igrač i ta je veza ostala kad sam došao kao trener. Iskreno vam svima želim uspjeh", zaključio je Slaven Bilić.

Kao najveći favorit da naslijedi Slavena Bilića spominje se David Moyes, s kojim je West Ham navodno već stupio u kontakt.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi