Bilićev ostanak u West Hamu i više nego neizvjestan
Foto: EPA

Slijede utakmice istine

Bilićev ostanak u West Hamu i više nego neizvjestan

Hrvatski trener Slaven Bilić od naredne sezone možda više neće predvoditi West Ham.

Ugledni Sky Sports javlja da će čelnici londonskog kluba nakon što završi sezona održati sastanak na kojem će raspravljati o Bilićevoj sudbini, te donijeti odluku hoće li nastavljati saradnju sa bivšim selektorom Hrvatske.

Bilić je u prošloj sezoni bilježio odlične rezultate sa West Hamom i bio je pravo osvježenje u Premier ligi, ali je ova koja je već na zalasku bila i više nego razočaravajuća.

Zbog brojnih negativnih serija rezultata, Bilić je u proteklim mjesecima nekoliko puta bio na rubu otkaza, ali bi se svaki put uspio spasiti nekim trijumfom koji bi stigao u pravom trenutku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sama činjenica da će ovakav sastanak biti održan govori da u West Hamu nisu zadovoljni Bilićem, koji do kraja sezone ima tri utakmice da pokuša popraviti dojam. Protivnici će biti i više nego zahtjevni - Tottenham, Liverpool i Burnley.

West Ham se nakon 35 kola nalazi tek na 15. mjestu u Premier ligi sa 39 osvojenih bodova, sedam više od Swanseaja koji je u opasnoj zoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi