Branimir Hrgota:

"Bilo je posebno igrati ovdje, pogotovo dati dva gola"

Glavni junak Borussije M'gladbach u prvom duelu sa Sarajevom bio je napadač Branimir Hrgota. Fudbaler gostiju je dao dva gola, a priliku za hat-trick spriječila je stativa.

"Mislim da je moj drugi gol bio odličan. Naravno da mi je žao zbog udarca koji je završio na stativi, jer postići hat-trick je uvijek nešto odlično. Mi smo pobijedili i smatram da je to ono što je najvažnije", rekao je dvostruki strijelac za Borussiju Branimir Hrgota, fudbaler koji nastupa za Švedsku iako je rođen u Zenici.

"Vidio sam da je Andre želio centrirati, jednostavno sam krenuo na drugu stativu, a nakon što je lopta prošla prema meni jednostavno sam je glavom pospremio u gol", opisao je napadač ekipe iz Gladbacha svoj prvi, a Borussijin drugi gol, te nastavio:

"Ne bih znao reći da li su golovi glavom moja specijalnost. Ipak, što se tiče drugog gola vidio sam kako lopta dolazi perfektno ka meni, a moja desna noga je uvijek dobra pa sam šansu pretvorio u gol".

Na zvaničnoj press-konferenciji pred utakmicu Hrgota je kazao kako će poseban osjećaj biti igranje na stadionu u zemlji u kojoj je rođen.

"Naravno da je posebno igrati ovdje pogotovo zbog činjenice da sam 50 kilometara odavde rođen. Super je osjećaj dati dva gola upravo ovdje", istakao je napadač Borussiju koji je nosio U-21 dres reprezentacije Švedske.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako je bilo mnogo pitanja u proteklih nekoliko dana da li je bio u kontaktu sa selektorom Hrvatske, koji je navodno zainteresovan za momka rođenog u Zenici, Hrgota kaže kako još uvijek nije odlučio.

"Niko me nije kontaktirao. Nisam ni sa kim pričao na tu temu. Jednostavno, sada sam u potpunosti skoncentrisan na moje igre u Borussiji", kazao je Branimir Hrgota na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.