"Bio bih u sr*nju kada bih igrao na kontre sa Manchesterom"

Jose Mourinho priznao

"Bio bih u sr*nju kada bih igrao na kontre sa Manchesterom"

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho rekao da je da se morao prilagoditi igri koja odgovara fudbalerima Manchester Uniteda otkad je došao u ovaj klub.

Mourinho je u Real Madridu imao opciju da igra na kontra napade jer je imao veoma brze fudbalere, ali poručuje da u Manchester Unitedu nema tu mogućnost jer je ekipa dosta sporija.

"Nije istina da ja ne volim da imam posjed lopte. Ove sezone većinom imamo loptu više u nogama nego naši rivali, ali to većinom ovisi od toga kakve fudbalere imate na raspolaganju. U Realu sam imao ekipu koja je oborila rekord po broju postignutih golova u sezoni. Bili smo najbolji na svijetu kada je u pitanju brza transformacija iz odbrane u napad. Cristiano Ronaldo je imao 27 godina, Di Maria je imao 23, a Benzema i Higuain 23 ili 24. Bio je to tim koji je ubijao sve. Manchester United je drugačiji od toga trenutno, dosta su sporiji fudbaleri. Nemamo mnogo brzih fudbalera i moramo igrati na posjet lopte. Naparavio bih pravo sr*anje kada bih igrao na kontra napade sa Manchesterom", rekao je Jose.

Podsjetimo da je Manchester United trenutno na 5. mjestu Premiershipa sa 52 osvojena boda, a u narednom kolu igraju na domaćem terenu protiv WBA-a.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi