Bivša nada Liverpoola završila u osrednjem škotskom klubu

Sinama Pongolle našao novi angažman

Bivša nada Liverpoola završila u osrednjem škotskom klubu

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Liverpoola i Atletico Madrida Florent Sinama Pongolle potpisao je danas ugovor sa Dundee Unitedom.

Sinama Pongolle je nekad sa dosta uspjeha nastupao u Liverpoolu, ali je nakon odlaska u Španiju nestao sa radara. 31-godišnji fudbaler danas je potpisao ugovor do kraja sezone sa škotskim Dundee Unitedom, a nevjerovatno je da je prije toga morao proi probu.

"On će nam donijeti iskustvo i kvalitet u tim. Znamo da je imao nekada uspješnu karijeru", rekao je trener Dundee Uniteda Mixu Paatelainen.

Francuz je u januaru potpisao za švicarsku Lausanneu, ali je zbog povrede raskinuo ugovor s ovom ekipom. Nakon probe u škotskom timu danas je predstavljen navijačima ovog kluba.

Sinama Pongolle je u svojim najboljim igračkim danima stigao i do dresa reprezentacije Francuske za koju je odigrao jednu utakmicu. On je nakon Liverpoola nastupao još za Le Havre, Blackburn, Recreativo, Atletico Madrid, Sporting, Zaragozu, Saint-Etienne, Rostov, Chicago Fire i Lausannu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije