Bivši as Lazija dodatno motivisao Milinković-Savića

Pred rimski derbi

Bivši as Lazija dodatno motivisao Milinković-Savića

D. Vejo
Teme:

Srbijanski fudbaler Sergej Milinković-Savić pruža sjajne partije u dresu Lazija ove sezone.

Navijači nebesko-plavih polažu velike nade u Milinković-Savića pred veliki derbi 34. kola Serije A, gdje se na Olimpicu sastaju Roma i Lazio u rimskom klasiku.

No, nije se mladi i talentovani vezista dopao samo navijačima, već je pobrao simpatije i bivših legendi Lazija. Naime, Guiseppe Materazzi odlučio je da dodatno motiviše Savića, pa mu je s toga uputio poruku podrške.

"Sergej je jedan kvalitetan igrač koji iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. To je fudbaler koji u sebi ima ugrađen šampionski mentalitet. Klasan igrač koji ima tehniku, stas i ličnost", bio je jasan popularni Beppe.

Bez ikakve sumnje, Milinković-Savić će biti velika uzdanica Lazija u nedjeljnom derbiju.

Podsjetimo, Savić je prije nekoliko dana produžio ugovor sa nebesko-plavima, a na vjernost se zakleo do 2022. godine. Rimljani su morali hitno da reaguju i tako "zacementiraju" srbijanskog fudbalera u svojim redovima, jer su ponude evropskih velikana dolazile sa svih strana.

Rimski derbi zakazan je za nedjelju od 12.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi