Bivši Borčev centarfor sve bliži dresu Partizana

Rukovodstvo crno-bijelih zadovoljno Đilasom

Bivši Borčev centarfor sve bliži dresu Partizana

D. Vejo

Fudbaleri beogradskog Partizana marljivo rade na drugom dijelu priprema koje obavljaju na Kipru.

Međutim, jučer su na iznenađenje mnogih poraženi u test susretu sa njemačkim četvoroligašem Kickers Offenbachom. Iskusnom napadaču koji je tokom prošle sezone krasio napad banjalučkog Borca Vladimiru Đilasu, trebalo je svega 20 minuta od ulaska u igru da zatrese mrežu protivnika. A kvalitet, trud i rad prepoznao je i sam šef struke crno-bijelih.

"Trebalo mu je nekoliko minuta da postigne gol Nijemcima. Za centarfora to je dobro, on tačno zna svoje mjesto u ovom trenutku. Prema treninzima i radu, ponaša se dosta kvalitetno i ozbiljno. Dio je grupe što je jako važno. Sada je potrebno vremena da analiziramo koliko je njegova uloga bitna za nas", izjavio je trener Partizana, Marko Nikolić.

Glavni protagonista ove priče, uprkos porazu njegovog tima nije krio oduševljenje postignutim pogotkom.

"Kada debituješ za Partizan i na tom meču postigneš gol, onda je osjećaj fenomenalan. Naravno, ostaje žal što nismo pobjedili, a ja ću nastaviti da koristim svaku šansu koju dobijem", istakao je Vladimir Đilas.

Đilas je stari poznavalac superligaških terena u Srbiji, s obzirom da je nastupao za Voždovac, Metalac, Jagodinu, Radnički Niš i Bežaniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi