Kamber sa Honvedom osvojio titulu u Mađarskoj

Druga u karijeri

Kamber sa Honvedom osvojio titulu u Mađarskoj

Bh. internacionalac Đorđe Kamber okitio se šampionskom titulom u Mađarskoj. 

U posljednjem kolu mađarskog šampionata Kamberov Honved je u utakmici za titulu savladao Videoton, za koji nastupaju Asmir Suljić i Anel Hadžić, a rezultat susreta glasio je 1:0. 

Junak Honveda je bio Marton Eppel, koji je jedini gol na utakmici postigao u 60. minuti, čime je Honvedu osigurao plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka. 

Kamberu je ovo ukupno drugi trofej prvaka Mađarske, budući da je u sezoni 2012/2013. osvojio titulu i sa Gyorom, a vrijedi podsjetiti da je u prošlosti igrao u BiH. Tačnije, u Željezničaru sa Mulalićem, Joldićem, Vladavićem... 

U sinoćnjem meču Kamber je odigrao svih 90 minuta, kao i Suljić u timu Videotona, dok je Hadžić priliku za igru dobio tek u finišu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije