Bivši igrač Zenita tuži klub zbog rasističke diskriminacije

Brian Idowu

Bivši igrač Zenita tuži klub zbog rasističke diskriminacije

Mladi 22-godišnji Brian Idowu je ruski fudbaler nigerijskog porijekla, koji trenutno nastupa za Amkar Perm.

On je rođen u St. Petersburgu i u mlađim selekcijama je nastupao za Zenit, koji je napustio 2010. godine i otišao u Perm, bez ijedne odigrane utakmice za slavni ruski klub.

Ipak, pet godina nakon njegovog odlaska sve ukazuje na novi skandal. Idowu je istakao da je pravi razlog njegovog napuštanja matičnog kluba poruka navijača koji u klubu neće tolerisati tamnopute fudbalere i homoseksualce.

"Svoje igrače proizvodimo i u njih ulažemo bez obzira na religiju, porijeklo i boju kože", oglasili su se iz Zenita po pitanju svega.

Idowu je nakon poruke navijača shvatio da je njegova misija u Zenitu završena, te da zbog boje kože mora napustiti klub.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.