Bivši predsjednik Barce: Mogli smo prodati Messija
Foto: EPA

Argentinac je bio blizu odlaska u Inter

Bivši predsjednik Barce: Mogli smo prodati Messija

Nekadašnji predsjednik Barcelone Joan Laporta je otkrio da je katalonski klub u prošlosti bio veoma blizu odluke da proda Lionela Messija.

Messi već odavno uživa u Barceloni u kojoj iz godine u godinu pruža fenomenalne partije, te je u ovom klubu stasao u ponajboljeg igrača svijeta. Argentinac je sa Barcelonom stigao do osam titula prvaka Španije, četiri titule pobjednika Lige prvala, a uspio je i pet puta osvojiti prestižnu Zlatnu loptu.

Ipak, Joan Laporta koji je bio na funkciji predsjednika Barcelone od 2003. do 2010. godine, otkriva da su stvari za ovaj klub mogle biti puno drugačije.

Prema Laporti, Inter je prije više od 10 godina pristao isplatiti Barceloni Messijevu otkupnu klauzulu.

"Bila je to 2006. godina kad su iz Intera poslali ponudu", izjavio je Laporta za Guardian, pa nastavio:

"Bili su spremni isplatiti otkupnu klauzulu od 150 miliona eura, baš zato smo je odlučili podići na 250 miliona. Međutim, zbog odnosa kojeg sam imao sa njegovim ocem uvijek sam mislio da će on ostati."

"Rekao sam mu: 'Moraće platiti klauzulu jer ga ja ne želim prodati. On će biti sretan ovdje, ovdje će se proslaviti. Tamo će biti u dobitku samo finansijski. Vašem sinu je suđeno da postane najveći u historiji, a ovdje ima tim koji će mu pomoći da to postigne. Uživat će'", izjavio je Joan Laporta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je, kao što svi znamo, ostao u Barceloni, a Laporta smatra da je Argentinac najbolji fudbaler svih vremena, te ga opisuje kao mješavinu Cruyffa i Maradone:

"Messijev fudbal je prelijep i učinkovit. Za mene su najbolji Cruyff, Maradona i Messi...Leo je mješavina Cruyffa i Maradone, ali je on ipak Leo Messi."

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi