Bivši selektor Albanije preuzeo Alaves
Foto: EPA

De Biasi do kraja sezone u La Ligi

Bivši selektor Albanije preuzeo Alaves

Iz Deportivo Alavesa su zvanično saopštili da je novi trener ove ekipe iskusni italijanski stručnjak Gianni De Biasi.

Ovaj 61-godišnjak je sa Alavesom potpisao ugovor koji važi do kraja sezone, s opcijom produženja na još jednu godinu. De Biasi će na klupi Alavesa zamijeniti Luisa Zubeldiju, koji je dobio otkaz nakon četiri uzastopna poraza u La Ligi.

Iako se s preuzimanjem Alavesa povezivao i nekadašnji pomoćni trener Real Madrida i šef struke Middlesborugha Aitor Karanka, posao je pripao De Biasiju.

De Biasi je tokom trenerkse karijere promijenio veliki broj klubova, a ovo mu neće biti prvi put da vodi jednu špansku ekipu, s obzirom da je u sezoni 2007/2008 bio trener Levantea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Italijanski stručnjak je proteklih šest godina proveo na klupi reprezentacije Albanije, sa kojom je uspio izboriti i plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Osim Albanije i Levantea, De Biasi je, kao trener, vodio još i Vastese, Carpi, Cosenzu, SPAL, Modenu, Bresciju, Torino i Udinese.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi