Bivši trener Brotnja preuzeo Istru 1961

Trenersku karijeru započeo u BiH

Bivši trener Brotnja preuzeo Istru 1961

S. Mlaćo

Nogometaši Istre 1961 iz Pule nakon 20 odigranih kola zauzimaju osmo mjesto u HNL-u, a danas su Puljani dobili novog šefa stručnog štaba.

Riječ je Mariju Totu (44), nogometnom stručnjaku koji je trenersku karijeru započeo kao pomoćnik u tadašnjem bh. premijerligašu NK Brotnjo iz Čitluka 2003/04, da bi kasnije postao i trener prvog tima ovog kluba. Radio je i kao pomoćnik bh. stručnjaku Vahidu Halilhodžiću u zagrebačkom Dinamu 2010/11. godine. 

Nakon Dinama vodio je i Lokomotivu, a zatim malezijski Kedah FA, te kineski Harbin Yiteng i Changchun Yatai. Na klupi Istre naslijedio je Gorana Tomića.

"Jako sam sretan i zadovoljan što sam preuzeo Istru 1961, klub koji u zadnje vrijeme pozitivno intrigira javnost u Istri i šire te u posljednje vrijeme ima velike planove. S moje točke gledišta to je klub koji zaista ima viziju, kako organizacijsku tako i stručnu. Imaju ideju kako žele napredovati i tu se naši planovi podudaraju. Kako im je cilj stručno ojačati, ja sam se našao u njihovim planovima i zbog toga nisam puno dvoumio. Jedva čekam krenuti u posao, nadam se pozitivnoj priči i rezultatskom iskoraku koji će pratiti želje vlasnika. Od prvog dana priprema svi moji resursi će biti na dispoziciji klubu", kazao je Tot.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi