Bivši trener Širokog Brijega i GOŠK-a spašava NK Lučko

Temperamentni stručnjak

Bivši trener Širokog Brijega i GOŠK-a spašava NK Lučko

S. Mlaćo

U prijateljskom duelu koji je protekle sedmice odigran u Makarskoj snage su odmjerili Olimpik i NK Lučko. Naš tim slavio je sa 2:1, iako je tim iz 2.HNL pružio veoma dobar otpor. 

Na klupi Lučkog zapazili su temperamentnog Davora Mladinu, trenera koji je u našoj zemlji vodio GOŠK, te Široki Brijeg. 

Mladina je Lučko preuzeo u veoma teškoj situaciji, gotovo bezizlaznoj, ali je situacija sada mnogo bolja. Klub sa jugozapada Zagreba doveo je nekoliko kvalitetnih pojačanja, a trenutno se nalazi na predposljednjem mjestu sa tri boda zaostatka za H. Dragovoljecem, te pet za NK Zagreb. 

Mladina je u razgovoru sa našim novinarom evocirao uspomene iz Širokog Brijega, ali i istakao da ga sa svojim sadašnjim timom očekuje veoma težak period. 

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri ovaj stručnjak vodio je i Imotski, Marsoniju, Mosor, Hrvatski Dragovoljac, Primorac 1929, a u igračkoj karijeri između ostalih bio je član tuzlanske Slobode. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi