Bizaran crveni karton za Davida Villu

Isključen nakon pregleda snimka

Bizaran crveni karton za Davida Villu

M. Šljivak

Korištenje tehnologije u fudbalu iz dana u dan je sve češća pojava.

Već odavno je u pojedinim ligama na snazi i gol tehnologija, koja pomaže sudijama oko spornih situacija kod golova, dok je nedavno u Holandiji isprobana i video tehnologija kao ispomoć kod sudijske odluke oko dodjele kartona.

Upravo je žrtva jedne takve odluke bio i poznati španski napadač David Villa, koji nastupa za New York City.

Španac je dobio crveni karton u pripremnom meču protiv Houston Dynama i to nakon što je glavni sudija meča pogledao snimak duela.

Sudija je smatrao da je Villa namjerno udario protivničkog defanzivca AJ-ja DeLaGarzu, koji je nakon kontakta završio na terenu držeći se za glavu.

Nakon što je pregledao snimak, sudija je odlučio da španskom napadaču pokaže crveni karton, te je Villa vlasnik jednog od najbizarnijih isključenja ikad.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi