Bizaran razlog propadanja Ronaldovog transfera u Juventus

Umalo završio u Torinu

Bizaran razlog propadanja Ronaldovog transfera u Juventus

M. Šljivak

Nekadašnji sportski direktor Juventusa Gianni Di Marzio otkrio je kako je Stara dama 2002. godine bile na korak od dovođenja Cristiana Ronalda.

Međutim, posao je pokvario legendarni čileanski fudbaler Marcelo Salas. Tadašnji napadač Stare dame nije želio biti dio zamjene između Juventusa i lisabonskog Sportinga, gdje je igrao Ronaldo.

"Imao je 17 godina kada sam radio za Juventus. Otišao sam u Lisabon da posmatram Ricarda Quaresmu, ali sam primijetio Ronalda. Nazvao sam čelnike kluba i rekao sam im da sam vidio nekog ko bi mogao biti najbolji fudbaler svijeta. Počeli smo pregovore 2002. godine, ali je zbog nekoliko miliona eura Marcelo Salas odbio da bude dio razmjene za Cristiana", istakao je Di Marzio.

Interesantno, utakmica protiv Belenensesa, koju je Di Marzio gledao bila je tek treća za Ronalda u dresu Sportinga.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Godinu dana kasnije Manchester United je doveo Ronalda nakon što je u susretu Lige prvaka pokazao sve što zna. Sve ostalo je historija, a Di Marzio je imao pravo oko. CR je postao jedan od najboljih svih vremena i sigurno je da Juventus žali što ga nije doveo u svoje redove.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi