Bizaran razlog što Griezmann nije završio u Barceloni
Foto: EPA

Zanimljiva činjenica

Bizaran razlog što Griezmann nije završio u Barceloni

M. Šljivak

Nekadašnji sportski direktor Barcelone, Txiki Begiristain, dao je zanimljivu izjavu za napadača Atletica Antoinea Griezmanna.

Francuski fudbaler je prije nekoliko godina trebao doći u omladinske kategorije Barcelone, ali su Katalonci odustali iz veoma bizarnog i zanimljivog razloga.

 Begiristain je izjavio kako je Barcelone željela dovesti višeg i fizički jačeg fudbalera, te su zbog toga odustali od dovođenja sjajnog napadača. 

Ova odluka rukovodstva katalonskog giganta je bila veoma interesantna s obzirom na to da je veći dio igrača ovog tima bio relativno nizak. Francuz je očigledno u mladosti bio prenizak i za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Griezmann je zatim završio u Real Sociedadu, a proteklog ljeta je pojačao Atletico Madrid za 30 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.