Blamaža Vršajevićevog i Sušićevog Hajduka

1. HNL, 31. kolo

Blamaža Vršajevićevog i Sušićevog Hajduka

Ekipa Hajduka, trećeplasiranog sastava 1. HNL, poražen je na gostovanju kod Hrvatskog Dragovoljca sa ubjedljivih 4:1. Posljednjeplasirani tim fudbalskog šampionata je sasvim zasluženo nadigrao splitski tim u kojem je svih 90 minuta odigrao bh. reprezentativac Avdija Vršajević.

Domaći su do vodstva stigli već u 3. minuti utakmice kada je nakon ubačaja iz kornera, a udarac Mrčele glavom nije uspio izblokirati ni desni bek naše reprezentacije.

Već u 16. minuti desila se nova interesantna scena pred golom gostiju sa Poljuda. Nakon igranja rukom jednog od odbrambenih fudbalera Hajduka, glavni arbitar susreta pokazao je na bijelu tačku, a potom je nakon konsultacije sa ssvojim pomočnikom poništio ovu odluku. Ipak, ovo nije obeshrabrilo domaće fudbalere, pa je Doležal u 24. minuti povisio na 2:0 za sastav koji vodi grčevitu borbu za opstanak u društvu najboljih hrvatskih klubova.

U nastavku susreta odmah na početku drugog poluvremena u igru je ušao novopečeni reprezentativac BiH Tino Sven Sušić, ali ni on nije mogao puno toga promijeniti.

Tomić je u 69. minuti zapečatio sudbinu gostiju iz Splita, a sve što su Bili uspjeli napraviti bio je gol iz 85. minute. Jozinović je glavom vratio loptu, a Špehar je skrenuo u vlastitu mrežu. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Konačnih, visokih i zasluženih 4:1 za Hrvatski Dragovoljac postavio je Rašić u prvoj minuti sudijske nadokande.

1. HNL, 31. kolo:
Hrvatski Dragovoljac - Hajduk 4:1 (Mrčela 3, Doležal 24, Tomić 69, Rasić 90+1 / Špehar 86 AG)

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.