Blanc: Cavani nije sretan, moraću staviti mlađe igrače

Trener PSG-a dobro naružio Urugvajca

Blanc: Cavani nije sretan, moraću staviti mlađe igrače

Ekipa PSG-a bez konkurencije vlada francuskim fudbalom, a danas je na Parku Prinčeva pao Troyes rezultatom 4:1.

Ipak, da sve ne izgleda tako sjajno za klub iz Pariza pobrinuo se Laurent Blanc, koji je nakon meča dobro naružio urugvajskog napadača Edinsona Cavanija.

"Cavanije baš nije bio sretan, to vam potvrđuje. Ali neki igrači nikada nisu sretni. Ako se potvrdi da nema motivacije, stavit ću mlađe igrače, one koji će biti sretni jer igraju. Vjerujem da većina iskusnih igrača shvata svoju ulogu u timu ozbiljno", rekao je Blanc.

On je dodao da je sretan što je njegov tim jesenji prvak, ali da to ne znači da su osigurali titulu i da moraju nastaviti sakupljati bodove.   

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Edinson Cavani je postigao prvi gol na meču u današnjoj pobjedi PSG-a protiv Troyesa, što je bio njegov osmi gol ove sezone u Ligue 1. PSG je prvi na tabeli, a imaju 18 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Lyona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije