Blanc: Igrače liječimo alternativnom medicinom

Trener PSG-a

Blanc: Igrače liječimo alternativnom medicinom

Trener PSG-a, Laurent Blanc, požalio se kako ima mnogo problema s iscrpljenošću, suspenzijama i povredama svojih igrača.

Njegov tim sutra će u sklopu 33. kola francuskog šampionata gostovati kod Nice i Parižani su primorani nastupiti u znatno slabijem sastavu. 

"Thiago Silva neće igrati sutra, čak i ako njegova povreda ne bude toliko ozbiljna koliko se očekuje. Marco Verratti je suspendovan, kao i Ibrahimović. Nadam se da lista tu prestaje", kazao je Blanc i dodao:

"David Luiz nije trenirao jučer, pod nadzorom je. Kao i ostali igrači, utakmicu s Barcelonom je završio u naprednom stanju iscrpljenosti. Koristimo alternativnu medicinu koja ponekad ima brže rezultate od opće medicine. Luiz ima problema s mišićem: tradicionalna medicina preporučuje hladne obloge i odmor, dok se alternativna koncentrira tačno na ranu."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Glavna uzdanica PSG-a u narednom meču bit će Edinson Cavani, čija efikasnost mnogo brine Laurenta Blanca. 

"Kao i svaki napadač, njegova je vrijednost povezana s pogocima koje postiže. Naš napadač nije zabio protiv Barcelone i to je za nas razočarenje. Kao i svi napadači, on je ljut kada ne zabije. Ponekad napadači ne zabiju nekoliko sedmica, a neobjašnjivo je zašto. On kreira šanse i to je dobar znak."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.