Blaszczykowski odlazi u Fiorentinu na godinu dana
Foto:EPA

Zbog Januzaja izgubio mjesto u Dormundu

Blaszczykowski odlazi u Fiorentinu na godinu dana

S. Bošković

Fiorentina je blizu dovođenja Jakuba Blaszczykowskog na jednogodišnju posudbu iz Borussije Dortmund.

Krilni igrač Manchester Uniteda, Adnan Januzaju, blizu je dolaska u Dortmund na godinu dana, što znaći da za poljskog internacionalca neće biti mjesta u timu.

Čelnici Fiorentine iskoristili su ovakav razvoj događaja, te su blizu da dovedu Blaszczykowskog na posudbu s mogućnosti otkupa.

Kako tvrdi Sky Italia, krilni igrač će danas odletjeti u Italiju kako bi obavio medicinski pregled i službeno potpisao ugovor s talijanskim klubom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dvadesetdevotogodišnji igrač je član Dortmunda je od 2007. godine, a od tad je odigrao preko 200 utakmica, te postigao 32 pogotka. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.