Blatter: Infantino mi ne odgovara na pozive

Razočarao ga novi predsjednik FIFA-e

Blatter: Infantino mi ne odgovara na pozive

Bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter razočaran je ignorisanjem od strane Giannija Infantina. 

Blattera je nakon suspenzije na poziciji šefa krovne kuće svjetskog nogometa naslijedio Gianni Infantino, a 80-godišnji Švicarac smatra da novi predsjednik FIFA-e nema više poštovanja prema njemu. 

"Nakon što me naslijedio imali smo dobar odnos, posjetio me je kod kuće i razgovarali smo. Čak sam mu dao i listu pitanja koja se trebaju riješiti u FIFA-i, tačnija pitanja koja još nisu dobila odgovore", izjavio je Blatter.

Iako je očekivao da će ga njegov nasljednik poslušati, Infantino je okrenuo drugi list.

"Rekao mi je 'radit ćemo na tome' i više se nikada nije pojavio. Tražio sam ga, poslao sam mu i pismo, a imam i njegov broj za koji su mi rekli da je ispravan. Nije mi odgovorio. Ni u jednoj kompaniji nisam vidio da novi predsjednik ne iskazuje poštovanje prema starom predsjedniku", kazao je razočarani Blatter. 

Blatter je bio primoran da se povuče sa pozicije predsjednika FIFA-e zbog korupcijskih skandala, a dobio je i šestogodišnju zabranu bavljenja fudbalskim aktivnostima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi