Blažević: Čačić misli da je veliki trener
Foto: EPA

Opleo po selektoru Hrvatske

Blažević: Čačić misli da je veliki trener

Nekadašnji bh. selektor Miroslav Blažević osuo je 'paljbu' po Anti Čačiću nakon poraza Hrvatske od Turske. 

Vatreni su u okviru osmog kola kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo poraženi od Turske (1:0), a među onima koje je taj rezultat iznenadio je i legendarni Ćiro Blažević koji nije naročito naklonjen selektoru Hrvatske.

U izjavi za tamošnje medije Blažević je poručio Čačiću da se mora bolje pripremiti. 

"Navijači su s razlogom razočarani, budući da nismo očekivali poraz od ovakve Turske. Nisam za to da se mijenja Čačića, ali mora se bolje pripremiti. Njegove izmjene kompromitirale su koheziju koju je ekipa imala. Kao da je bio pod dojmom kritika jer nije mijenjao igrače pa se pogubio", naglasio je Ćiro za RTL. 

Na pitanje ko je krivac za blijede partije Hrvatske, Blažević je odgovorio:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mamić i Šuker su krivi... i Čačić je kriv... Ali nije kriv jer su njega ovi postavili. Također, Čačić je počeo vjerovati da je veliki trener, a to je ujedno i veliki hendikep. On mora ima svijest. Mora imati sve u svojim rukama i znati intervenirati kada je potrebno. Najvažniji čovjek jedne ekipe je trener, Čačić mora preuzeti odgovornost. Čačićev rukopis se ne prepoznaje i to se mora reći. Hrvatska je sigurno jedna od najboljih momčadi na svijetu, a Šuker, Mamić i ostali misle da je to dovoljno. No, i oni moraju preuzeti odgovornost".

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi