Blind: Odbio sam nevjerovatnu ponudu Arsenala

Dok je nastupao za Ajax

Blind: Odbio sam nevjerovatnu ponudu Arsenala

Daley Blind je u razgovoru za otočke medije otkrio je da je u prošlosti odbio ponudu ponudu Arsenala. 

Londonski klub je fudbaleru Manchester Uniteda ponudio nevjerovatan ugovor i školovanje, ali je Blind na kraju odlučio ostati u redvoima Ajaxa. 

"Imao sam priliku preseliti u London. Bio sam u Ajaxovoj akademiji i jedan dan nakon što sam došao iz škole odveli su me u Arsenal. Tamo sam bio jedan dan, bilo je sjajno. Ponudili su mi školovanje i nevjerojatan ugovor , pogotovo za dječaka mojih godina", započeo je Blind pa nastavio:

"Ajax mi je također ponudio ugovor, ali novac nije bio ni blizu onog što mi je nudio Arsenal. Otac mi je prepustio odluku i ja sam se odlučio za Ajax. Dva su razloga za to. Prvi jer sam u Ajaxu imao sve što mi je trebalo, a drugi da sam želio očevim stopama i jednog dana nositi kapetansku traku Ajaxa."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Onda je zbog Martina Jola morao na posudbu u Groningen, ali dolaskom Franka de Boera uspio se nametnuti na najbolji mogući način.

"Puno mi je toga prolazilo kroz glavu kada nisam dobio priliku kod Jola. Laknulo mi je kad je otišao. Sedmicu dana kasnije došao je De Boer, gurnuo me u prvu ekipu i bio sam njegov novi lijevi bek."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.