Blindu otkaz na klupi Holandije

Nakon serije loših rezultata

Blindu otkaz na klupi Holandije

Proslavljeni holandski stručnjak Danny Blind dobio je otkaz na klupi ove reprezentacije.

Kap koja je prelila čašu bio je poraz Holandije od Bugarske u okviru 5. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rezultatom 2:0. Blind je u tom meču odlučio da priliku u odbrani pruži 17-godišnjem štoperu Matthijsu de Ligtu koji je imao debi iz noćne more. 

Holandija je nakon tog poraza ostala na 4. mjestu grupe A sa samo sedam bodova i trenutno imaju šest bodova manje od prvoplasirane Francuske i tri boda manje od drugoplasirane Švedske.

Podsjetimo da je Blind reprezentaciju preuzeo nakon od Gusa Hiddinka koji nije uspio Holanđane odvesti na Evropsko prvenstvo 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi